Bigfoot, aproape deconspirat de inteligența artificială: ce este, de fapt
Bigfoot a fost „descoperit” de sute de ori de-a lungul anilor. De obicei, se dovedește a fi cineva într-un costum de gorilă sau un urs. Dar uneori, doar uneori, poate fi un bărbat îmbrăcat în piele de animal din cap până în picioare, care face ritualuri șamanice în pădure.
În cea mai faimoasă filmare, cunoscută cu numele de Patterson-Gimlin, o siluetă pare să se plimbe prin Pădurea Națională Six Rivers, întorcându-se pentru scurt timp pentru a privi în cameră de filmat.
Filmarea care l-a făcut celebru pe Bigfoot
Roger Patterson și Robert Gimlin sunt autorii filmării,, iar cei doi susțin că în data de 20 octombrie 1967 au dat peste o siluetă păroasă ghemuită lângă Bluff Creek. Cei doi au spus că au urmărit ciudățenia înainte de a o filma.
Deși, în mare măsură respinsă de comunitatea științifică, fiind catalogată drept o simplă farsă, filmarea este încă populară printre fanii Bigfoot, dar și printre cei cărora le plac teoriile conspirației.
Stabilizarea filmului te-ar putea face să te întrebi de ce există atâtea teorii, având în vedere că, fără tremuratul camerei, este practic imposibil de distins dacă aceea este o persoană într-un costum de maimuță.
Nu este prima dată când videoclipul este supus unui asemenea proces. În 1999, un cercetător care credea în Sasquatch a susținut că a găsit un fel de dispozitiv de fixare pe talia creaturii, după ce a aruncat în aer cadre ale filmării folosind un fotocopiator.
„Când tipul în costum s-a întors să se uite la aparatul de fotografiat, probabil că s-a desprins și a atârnat de blană”, a declarat Cliff Crook, care încă mai credea în Sasquatch după ce a stabilit că această înregistrare este falsă, în 1999, pentru Wired. „Este o păcăleală. De ce ar purta Bigfoot o cataramă la centură?”, a insistat acesta.
Mai multe studii științifice legate de Bigfoot includ analiza firelor de păr despre care diverși oameni au pretins că sunt luate de la un Sasquatch. S-au dovedit a fi în principal de la urși, alte animale cunoscute, dar și de la câini.
Imaginea stabilizată de inteligență artificială arată, în egală măsură, că, cel mai probabil, vorbim despre o farsă și nimic mai mult.